Kesä oli täynnä koiranäyttelyitä. Kävimme ainakin Helsingissä, Tuusulassa, Turussa ja Porissa. Emme vieneet Minttua osallistumaan, eikä kasvattajakaan ollut ainakaan tänä kesänä maisemissa viemässä pesuettaan, joten kyseessä oli lomareissu myös Mintulle. Samalla saimme myös syyn tavata vanhoja opiskelukavereita ja muita tuttuja.

 

Jos haluaisimme Mintusta näyttelykoiran, niin TOKOsta olisi varmasti siinäkin hyötyä. Koiran logiikka tuntuu vain vielä olevan häilyvä, ja välillä puista tippuvat lehdetkin tuntuvat olevan riittävästi viedäkseen tytön huomion. Minttu karisti kesällä myös uimapelkonsa, kun ystävän kesämökillä vieraillessamme oli niin kuuma että se riitti motivaatioksi myös karvaturrille. Alun tassun kastelut muuttuivat nopeasti hypyiksi laiturilta emännän perässä. Ehkä Minttu on ollut aikaisemmassa elämässään ahven, kuka ties?

kupittaan_puisto-normal.jpg

Matkailu vanhalla Volkkarilla kuumassa kesäsäässä oli liikaa myös menopelille, ja se sai matkasta tarpeekseen Turussa. Onneksi oltiin jo melkein ystävän pihassa, joten vietimme siellä pari päivää kunnes saimme tarvittavat auton varaosat joilla matkaa saattoi taas jatkaa. Otimme koko tilanteen mahdollisuutena nauttia Turun upean kesäisestä keskustasta ystävän seurassa, ja näimmekin aika paljon enemmän kuin mitä pelkän päiväreissun aikana olisi voinut kokea. Ainakin kasvitieteellinen puutarha tarjosi upean tilaisuuden nauttia kesäisestä päivästä värikkäiden kasvien keskellä hyvässä seurassa (vaikka valitettavasti koiria ei alueella saa ulkoiluttaa). Jos Turun linna on tullut jo nähtyä, niin kannattaakin tutustua puutarhaan sekä Kupittaan luontoon.