Talvikeleillä tulee mietittyä autoiluasioita tavallista enemmän. Liikenneturvallisuus on pyörinyt mielessä myös tämän tiimoilta. Olen omalta osaltani päättänyt tarkistaa auton kunnon muutamia kertoja vuodessa, jotta voisin olla varma sen turvallisuudesta. Tässä on myös vinkkejä kenelle tahansa muulle kesä- ja talviautoilijalle:

1. Tarkista auton renkaiden kulumispinta: mitä kuluneemmat renkaat ovat, sitä vaarallisempaa ajaminen on. Erityisesti liukas, märkä, sohjoinen tai luminen keli voi tällöin koitua kohtalokkaaksi. Älä siis nuukaile renkaiden kanssa, vaan osta laatua ja vaihda renkaat riittävän usein!

2. Tarkista öljyt ja tuulilasinpesuneste. Nämä saattavat helposti unohtua arjen kiireissä. Seuraukset ovat kuitenkin ikävät, jos tingit näistä kahdesta olennaisesta asiasta: öljy voitelee moottoria ja saa sen toimimaan moitteettomasti. Tuulilasinpesuneste ja hyväkuntoisen pyyhkäsulat puolestaan takaavat mahdollisimman hyvän näkyvyyden kelissä kuin kelissä.

3. Viimeisenä mutta ei kuitenkaan vähäisimpänä: tarkista jarrujen kunto! On tärkeää, että pystyt reagoimaan riittävän nopeasti ja jätät turvallisuusvälejä edellä ajaviin. Tämäkään ei vielä takaa turvallista ajoa. Hanki kaikki jarrupalat, jarrukengät ja muut jarruihin liittyvät osat näppärästi netistä tilaamalla. Et tule pettymään!

Asennussarja-jarrukenga%CC%88n-kitkapint