Ilmaston lämpeneminen ja ympäristön saastuminen ovat aina mietittyttäneet minua. Haluaisin elää mahdollisimman luonnonmukaisesti mutta en kuitenkaan voi luopua autosta, koska tarvitsen sitä todella paljon jokapäiväisessä elämässä. Auton omistaminen helpottaa elämää huomattavasti. Lisäksi koiraa on helppoa kuljettaa paikasta toiseen juuri autolla. Omasta asuinpaikastani julkiset liikenneyhteydet ovat monimutkaiset, joten auto on todellakin paikallaan. Miten siis voin elää ekologisemmin autoillessani?
Uusin teknologiainnovaatio on ehdottomasti sähköautot - ne ovat varmasti tulleet jäädäkseen. En aio vielä kuitenkaan omaa Teslaa hankkia, vaan aion ajella omalla luottoautollani, jota olen aiemmissakin postauksissa kiitellyt. Jatkan sen varustelua.

Tiesitkö, että Suomessa autojen katalysaattorit ovat olleet pakollisia jo pitkään? Katalysaattorin tarkoitus on tehdä autosta vähemmän saastuttava, ja tässä tavoitteessa ollaankin saatu hyviä tuloksia. Suomessa katalysaattoripakko on ollut voimassa 1990-luvun alusta lähtien ja onkin tärkeää huolehtia katalysaattorin hyvästä kunnosta, jotta auto läpäisisi katsastuksen. Omasta autostani se pääsi juuri hajoamaan, joten uusi katalysaattori tuli tilattua edullisesti netistä!

Näytä alkuperäinen kuva